Vegan kaasfondue

Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis.

 

Afdrukken

Vegan kaasfondue

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram plantaardige boter
  • 60 gram bloem
  • 600 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • 150 gram plantaardige geraspte kaas, bijvoorbeeld van Lidl
  • peper
  • zout
  • snuf nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe en meng met een garde.
  • Voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt.
  • Voeg de geraspte mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de kaas gesmolten is.
  • Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
  • Giet het mengel in een fonduepan en serveer met bijvoorbeeld stokbrood, augurk en gekookte krieltjes in de schil.

Op zoek naar nog meer vegan inspiratie voor de feestdagen? Kijk hieronder voor eerder geplaatste artikelen!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star