Vegan kaas dip

Voor de derde en laatste #buglesvultip maakte ik deze hartige kaasdip, die niet alleen superlekker smaakt, maar ook vegan is. Ben je vegan, vervang de Bugles dan door zoutjes die dat wel zijn of stukjes rauwe groenten om mee te dippen zoals worteltjes en bloemkool!

Vegan kaas dip

Ingrediënten
400 gram zoete aardappelen
25 gram edelgistvlokken
10 gram tapioca bloem (te koop in Aziatische supermarkten)
5 ml. appel cider azijn
1 theelepel zout
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel paprikapoeder
snuf chilipoeder
1/2 theelepel mosterdpoeder

Bereidingswijze
Snij de zoete aardappelen in kleine blokjes. Kook ze tot ze zacht zijn. Giet af en laat afkoelen. Doe de blokjes en de overige ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal fijn, voeg eventueel water toe om de gewenste dikte te gebruiken. Note: de Bugles op de foto zijn niet vegan. Je kunt natuurlijk andere zoutjes gebruiken die dat wel zijn, of stukjes rauwe groenten om mee te dippen zoals worteltjes en bloemkool!

Vegan kaas dip

Vegan kaas dip

Vegan kaas dip

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Irma Boerlage

    Ga ze allemaal proberen!!!!?

    15 september 2016 at 15:02
  • reageer