Vegan in de supermarkt #1

Vanaf nu hou ik in deze rubriek bij welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Tips zijn altijd welkom als reactie hieronder! 

Albert Heijn bami kroketten
Na vegan bamischijven liggen er nu ook bami kroketten in het diepvriesschap van de supermarkt en dan wel bij Albert Heijn om precies te zijn. En ik vind dat persoonlijk echt een verschil met de schijven. Een andere vorm, maar ook een andere bite. Ik bakte de kroketten in zonnebloemolie en oh, wat zijn zijn ze lekker! Ik vind deze nóg lekkerder dan de schijven. Heel lekker gekruid en krokant. Enige verbeterpunt wat ik kan bedenken is dat ze ook in de oven zouden kunnen. Voor een doos met 4 stuks betaal je € 1,35

Autodrop brokkenpiloten
Autodrop heeft sinds kort een aantal gelatine vrije soorten in het assortiment! Zo kun je kiezen uit zoete en zure buggy’s en een soort waar ik heel benieuwd naar was: zoute brokkenpiloten dropjes. Heel gek: vroeger vond ik zoute drop smerig. Maar sinds een poosje heb ik het echt weten te waarderen en vind ik het soms zelfs lekkerder dan zoete. Gek he? Deze drop vond ik dan ook echt superlekker. Niet té zout, goeie bite: ja. Deze zak was snel leeg! Een koopje voor € 1,00 voor een zakje met 160 gram.

De Vegetarisch Slager Filet Americain
Deze heb je misschien al eerder voorbij zien komen hier, maar ik ben er zó enthousiast over dat ik ‘m gewoon nog een keer laat zien. Deze Filet Americain is plantaardig en gewoon de allerlekkerste die ik tot nu toe heb geproefd. Ik vind het het lekkerst op een pistoletje met avocado, peper en zout. Echt smullen! Voor een zakje met 5 1-persoonsporties kost € 2,29. Toch liever zelf maken? Dan raad ik je deze versie aan, die je maakt met een wel heel verrassend ingrediënt!

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

13 reacties

 • Reply Peggy

  Misschien een hele gekke vraag, maar bakte u de bamikroketten in zonnebloemolie gewoon in een koekenpan of in een friteuse?

  18 augustus 2017 at 18:58
  • Reply Suzanne

   Geen gekke vraag hoor! 🙂 En zeg alsjeblieft je haha! Ik heb ze gebakken in een frituurpan, volgens de verpakking (helaas) de enige manier.

   18 augustus 2017 at 20:24
  • Reply Kim

   Kan ook prima in de pan, wel een goede laag olie gebruiken!

   19 augustus 2017 at 05:53
   • Reply Rianne

    kan wel in de oven, krijg je alleen een kroket die uit elkaar valt en een korstje dat niet verder kleurt en echt krokant is, maar ze smaken alsnog wel door de smeuïge inhoud. Ik doe ze tenminste altijd in de oven ivm het niet hebben van een friteuse. 🙂

    20 augustus 2017 at 16:38
 • Reply Femke de Haan

  Wat een leuke nieuwe serie! Zin in meer :). Zou je ook eens opzoek willen naar vegan koekjes zonder palmolie? Lijkt me ook leuk om te zien!

  18 augustus 2017 at 20:23
  • Reply Suzanne

   Dank je, goed om te horen! En ja palmolie, ik merk dat dat in echt zóveel producten zit! Mocht ik een lekkere versie vinden zie je het zeker hier terug.

   18 augustus 2017 at 20:25
 • Reply Mirella

  Ik zag gisteren ook gewone kroket voorbij komen volgens mij bij je op Instagram. Waar zijn die te koop? Wil die toch ook eens proberen(verslaafd aan kroketten?)

  19 augustus 2017 at 13:32
  • Reply Suzanne

   Gewoon bij Albert Heijn! En wellicht ook andere supermarkten.

   22 augustus 2017 at 12:26
  • Reply Rianne

   De vegetarische slager heeft vegan kroketten die je bij de meeste a-supermarkten wel kan kopen en de Aldi heeft ze ook in de diepvries liggen van Meatfreedays. Beide merken verkopen ook vegan bitterballen. 🙂

   23 augustus 2017 at 09:15
 • Reply Irma Boerlage

  Suzanne, staat het op het product zelf wanneer het vegetarisch is of vegan?

  ?Duffe vraag misschien maar ben mij beetje aan het orienteren

  24 augustus 2017 at 12:19
  • Reply Suzanne

   Hi Irma, heel soms staat het er op vermeld, maar helaas in de meeste gevallen niet. Dan is het de ingrediëntenlijst uitpluizen!

   24 augustus 2017 at 17:57
 • Reply Val

  Ik googelde deze kroketten want ze zijn in de bonus tm morgen voor 99 ct!!! heb ze in de oven gedaan deze week en ze bleven gewoon heel en waren super lekker!

  25 november 2017 at 09:36
  • Reply Suzanne

   Goed om te weten, dank je! 🙂

   25 november 2017 at 17:22

  reageer