Afdrukken

Vegan Hollandse pot #1: poffertjes

Hollandse pot Nederlandse gerechten veganized veganistische plantaardige plantbased vegetarische lactosevrij versie van poffertjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 300 ml. plantaardige melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels aquafaba
  • snufje zout
  • plantaardige boter, om in te bakken en te serveren
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel om klontjes in het beslag te voorkomen.
  • Meng de plantaardige melk met het zelfrijzend bakmeel, aquafaba en zout met een garde tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag met behulp van een trechter in de knijpfles.
  • Verhit de poffertjespan en bestrijk met behulp van een bakkwastje met plantaardige boter.
  • Verdeel het beslag over de kuiltjes en bak de poffertjes.
  • Wanneer de bovenkant begint te stollen draai je de poffertjes om. Dit gaat heel handig met twee satéprikkers.
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Verwarm de poffertjes eventueel als ze zijn afgekoeld en serveer met een klontje plantaardige boter en poedersuiker.