Afdrukken

Vegan Hollandse pannenkoeken

plantaardige veganistische vegetarische pannenkoeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

benodigdheden

Ingrediƫnten

Scale
  • 300 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 600 ml. plantaardige ongezoete melk, zoals sojamelk
  • plantaardige margarine om te bakken

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een beslagkom om klontjes te voorkomen.
  • Meng de bloem met de bakpoeder en het snufje zout.
  • Voeg de plantaardige melk toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Laat 5 minuten staan.
  • Roer nog een keer door.
  • Verwarm een koekenpan en laat een klontje plantaardige boter smelten.
  • Giet een soeplepel met beslag in de koekenpan.
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin, keer de pannenkoek om met behulp van een spatel.
  • Herhaal tot het beslag op is.