Vegan Hollandse pannenkoeken
benodigdheden
- beslagkom
- garde
- koekenpan
- soeplepel
- spatel
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
- 300 gram tarwebloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 600 ml. plantaardige ongezoete melk, zoals sojamelk
- plantaardige margarine om te bakken, zoals Flora
- Zeef de bloem boven een beslagkom om klontjes te voorkomen.
- Meng de bloem met de bakpoeder en het snufje zout.
- Voeg de plantaardige melk toe en roer met een garde tot een glad beslag.
- Laat 5 minuten staan.
- Roer nog een keer door.
- Verwarm een koekenpan en laat een klontje plantaardige boter smelten.
- Giet een soeplepel met beslag in de koekenpan.
- Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin, keer de pannenkoek om met behulp van een spatel.
- Herhaal tot het beslag op is.