Afdrukken

Vegan gyros bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • olie of plantaardige boter, om te bakken
  • 300 gram voorgekookte bakaardappeltjes, zie notities
  • 1 schaal vegan gyros
  • 150 gram kikkererwten
  • 1/4 komkommer
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1/4 pakje plantaardige witte kaas/feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
  • 1/2 tot 1 eetlepel peterselie, vers of gedroogd
  • scheutje water
  • fijngesneden rode ui, optioneel

Bereidingswijze

  • Bak de aardappeltjes goudbruin in een koekenpan in wat olie of plantaardige boter.
  • Snij de komkommer in kleine blokjes, snij de cherrytomaatjes in kwarten en de plantaardige witte kaas of feta in kleine blokjes.
  • Maak de salade door kikkererwten te mengen komkommer, cherrytomaatjes en plantaardige witte kaas of feta.
  • Meng olijfolie met rode wijnazijn en voeg dit toe aan de salade.
  • Maak knoflooksaus door vegan mayonaise te mengen met knoflook, peterselie en een scheutje water.
  • Bak de vegan gyros in wat olie of plantaardige boter in een koekenpan.
  • Verdeel de gebakken aardappeltjes en vegan gyros over twee diepe borden samen met de salade en knoflooksaus en garneer naar smaak met fijngesneden rode ui.

Notities

Ik vind de bakaardappeltjes met paprika en knoflook van AH hier erg lekker bij, dat zijn deze!