2 gepelde tomaten uit blik, in stukjes gesneden en wat saus uit het blik
1/4 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
scheutje azijn
beetje maizena om te binden
2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
Mix de silken tofu met de kala namak en kurkuma tot een glad mengsel in de keukenmachine.
Verhit wat olie in een (liefst kleine) koekenpan en bak de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
Meng de groenten en het silken tofu mengsel in een kom.
Verhit weer wat olie in de pan en schep het mengsel er in.
Duw met een spatel zo compact mogelijk, zodat het niet uit elkaar valt.
Laat op een zacht vuur bakken en draai voorzichtig om.
Bij mij viel het uit elkaar: schep het dan over in een kleine ovenschaal, druk het met een spatel goed aan en zet tien minuten tot een kwartiertje in de oven van 180 graden.
Valt het niet uit elkaar, bak de andere zijde tot het begint te kleuren.
Maak de saus door de ui en knoflook kort te bakken in wat olie.
Voeg de stukjes gepelde tomaten toe en wat saus uit het blik.
Voeg de ketchup, azijn en water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat nog een minuutje op zacht vuur al roerende pruttelen.
Giet het mengsel door een zeef, verwarm en voeg aan de saus de suiker toe, roer goed door.
Roer er als laatste wat maizena door om de saus te binden.
Verdeel de foe yong hai over twee borden en serveer met rijst. Schenk de saus over de foe yong hai en serveer.
Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd. Dit goedje geeft gerechten een ei geur en smaak. Wat het precies is en waar je het kunt kopen lees je hier.