Vegan flammkuchen

Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Makkelijk om te maken en het is zo smaakvol!

Flammkuchen deeg

Dit deeg is meestal vegan. Het is verkrijgbaar van bijvoorbeeld het huismerk van Albert Heijn, Jumbo en het merk Tante Fanny.

Vegan crème fraîche

Hiervan kun je terecht bij zowel Albert Heijn als Lidl voor de haver fraîche van het huismerk.

Vegan spekjes

Hiervan is de keuze behoorlijk uitgebreid. Zo zijn er plantaardige spekjes van de huismerken van onder andere Albert Heijn en Jumbo. Deze zijn vrij grof en zou ik persoonlijk eerst iets kleiner snijden of knippen. Voor deze flammkuchen heb ik deze keer de plantaardige gerookte spekjes van La Vie gebruikt, deze kun je kopen bij Albert Heijn. Deze zijn erg lekker!

Afdrukken

Vegan flammkuchen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol koelvers flammkuchen deeg
  • 120 gram haver fraîche (1 bekertje)
  • gemalen zwarte peper
  • wat olie om in te bakken
  • schaaltje vegan spekjes
  • 1 rode ui
  • rucola, optioneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Knip of snij de plantaardige spekjes in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de spekjes in een paar minuten.
  • Snij de rode ui in dunne halve ringen.
  • Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat, laat het bakpapier onder het deeg zitten en vouw de randen iets naar binnen.
  • Verdeel de vegan crème fraîche over het deeg en bestrooi met gemalen zwarte peper.
  • Verdeel de spekjes en de rode ui er over.
  • Bak de flammkuchen in 15 – 20 minuten in de oven. Het kan zijn dat de crème fraîche een beetje gaat ‘lekken’, dit was bij mij ook het geval. Zorg dus voor voldoende bakpapier onder het deeg.
  • Snij in stukken, garneer naar smaak met rucola en serveer.
  • Je kunt het ook een dag afgedekt in de koelkast bewaren en even opwarmen.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star