Een gezondere en vegan versie van het bekende chocolaatje met hazelnoten: Ferrero Rocher.
Ingrediënten voor 24 stuks
1 cup gemalen hazelnoten
1/2 cup cacaopoeder
1 tsp vanille extrat
1/4 cup kokosolie
1/4 cup maple syrup
1/4 cup amandelmelk
24 hazelnoten
1 cup fijngehakte hazelnoten
1/2 cup gesmolten pure chocolade
Bereidingswijze
Doe de hazelnoten, vanille extract, cacaopoeder, maple syrup, kokosolie en amandelmelk in een grote kom en meng door elkaar.
Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast om het steviger te laten worden.
Maak 24 balletjes van het mengsel en stop 1 hazelnoot in ieder balletje. Rol de balletjes door de fijngehakte hazelnoten en druk de stukjes goed aan in de balletjes. Leg de balletjes minimaal een uur in de koelkast om hard te worden.
Haal de balletjes stuk voor stuk door de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een kwartiertje in de koelkast en serveer. Je kunt deze chocolaatjes een week bewaren in de koelkast in een luchtdichte bewaardoos.
Het recept komt hier vandaan.
1 reactie
Haha, ik smachtte laatst zo naar Ferrero Rochers! Had ik dit recept toen maar gehad. 😛
11 september 2014 at 13:36Ik denk dat ik dit wel eens ga maken, het ziet er goed uit.