Afdrukken

Vegan Feestdagen #2: kaasfondue

Het recept is van The Vegetarian Times.

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram aardappelen
  • 1 tablespoon olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tablespoons maizena
  • 2 tablespoons edelgistvlokken, zie notities
  • 1 1/2 teaspoon zout
  • 1 cup/240 ml. droge witte wijn
  • 1 snuf nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Schil en kook de aardappelen gaar.
  • Verwarm de olie in een pan op laag vuur en fruit de ui voor 15 – 20 minuten tot het zacht en glazig begint te worden.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 of 2 minuutjes mee.
  • Meng de maizena met 2 cups/480 ml. koud water. Voeg dit mengsel toe aan het ui mengsel inde pan en zet het vuur hoger. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen, roer regelmatig.
  • Voeg de edelgistvlokken en zout toe en laat nog een minuut of 5 pruttelen, roer regelmatig.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de aardappelen en de helft van de wijn toe. Meng met een staafmixer of in de blender tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel terug in de pan en laat nog een minuut of 5 op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Voeg de overige wijn toe en kook nog 1 minuut, roer door tot de fondue de gewenste dikte heeft.
  • Giet het mengsel in een fondue pan en serveer met bijvoorbeeld stokbrood, cherrytomaatjes en gekookte gevulde pasta. Ik gebruikte deze vegan pasta van Albert Heijn die hier heerlijk bij smaakt!

Notities

Edelgistvlokken zijn onder andere verkrijgbaar bij de grotere supermarkten, Ekoplaza en Holland & Barrett. Lees er hier meer over!