Afdrukken

Fritatta

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 50 diepvrieserwten
  • 1/4 ui
  • 300 gram silken tofu, zie notities
  • 1 theelepel kurkuma, voor de gele kleur
  • 2 theelepels kala namak, zie notities
  • 1 eetlepel edelgistvlokken, zie notities

Bereidingswijze

  • Snij de aardappelschijfjes in kleine blokjes, snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snipper de ui.
  • Mix de silken tofu tot een glad mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Verhit in een pannetje aan tafel een beetje plantaardige boter of olie en schep wat van het mengsel in het pannetje. Bak tot de bovenkant gestold is en begint te kleuren.

Notities

  • Silken tofu kun je onder andere kopen bij Aziatische supermarkten of bij bij biologische supermarkten zoals Ekoplaza waar het meestal zijdentofu wordt genoemd. Lees hier meer over silken tofu.
  • Kala namak wordt ook wel zwart zout genoemd en geeft gerechten een ei geur en smaak. Het is online verkrijgbaar en sommige winkels zoals Ekoplaza. Lees hier meer over kala namak.
  • Edelgistvlokken geven gerechten een kaas smaak en geur. Je kunt het kopen bij de meeste supermarkten en biologische supermarkten zoals Ekoplaza. Lees hier meer over edelgistvlokken.