Afdrukken

Oesterzwammen gyros

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • snuf gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 25 ml. olijfolie

Bereidingswijze

  • Trek de oesterzwammen in reepjes uit elkaar. Dit kan met een vork maar ook met je handen.
  • Snij de ui in dunne halve ringen en paprika in dunne reepjes.
  • Snij de halve ui fijn en pers de knoflook.
  • Meng de ui en knoflook in een kom met het citroensap, oregano, komijn, paprikapoeder, kaneel en zout en roer de olijfolie er door.
  • Doe de reepjes oesterzwammen, ui en paprika in een stevige plastic diepvrieszak. Als je liever geen diepvrieszak wil gebruiken kan het ook in een afsluitbaar bakje.
  • Voeg de marinade toe en sluit het zakje. Knijp met je handen in het zakje zodat de marinade goed wordt verdeeld. Of roer de marinade door de groenten in het bakje en sluit af.
  • Laat minimaal een nacht marineren in de koelkast.
  • Bak aan tafel in de pannetjes met wat wat plantaardige olie of boter.
  • Lekker met een (stuk) pitabrood.