Vegan Fast Food Friday #8: corn dogs

Deel 8 alweer van deze serie Vegan Fast Food Friday! Deze keer heb ik een heerlijke Amerikaanse klassieker gemaakt: de corn dog. Dit is een worstje op een stokje die vervolgens met een laagje beslag gefrituurd wordt. Zalig!

Pannenkoekenbeslag

Voor deze corn dogs heb ik verschillende soorten beslag geprobeerd, maar ik kreeg het beste resultaat met pannenkoekenbeslag in combinatie met maismeel. En de toegevoegde kurkuma (geelwortel) zorgt voor een extra goudgele kleur. Voor dit recept met de hoeveelheid van 6 corn dogs gebruikte ik een kwart van het pak pannenkoekenbeslag. De rest van het beslag kun je uiteraard gebruiken om pannenkoeken mee te bakken. Vervang de eieren door appelmoes, neem daarvoor 1/4 cup (60 ml.) per ei en vervang de melk door bijvoorbeeld ongezoete havermelk.

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #8: corn dogs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram pannenkoekenmix (ik gebruikte deze van het huismerk van AH)
  • 25 gram maismeel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel appelmoes
  • 180 ml. water
  • 1 teaspoon (5 ml.) olie
  • 1 doosje de Vegetarische Slager Vegeterriër plantaardige hotdogs
  • 6 satéprikkers
  • olie, om te frituren, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de Vegeterriërs in de vaccuumverpakking in een pan water op een zacht vuurtje voor 5 minuten. Niet laten koken maar alleen verwarmen.
  • Knip of snij de verpakking open en haal de worstjes er uit en snij ze doormidden zodat je 6 worstjes hebt.
  • Prik in ieder worstje in de snijkant een satéprikker.
  • Maak het beslag door de pannenkoekenmix te mengen met het maismeel, de kurkuma, de appelmoes, het water en de olie.
  • Schenk het beslag in een glas.
  • Doop de worstjes er 1 voor 1 in zodat ze bedekt worden met een laag beslag en laat de worstjes inclusief satéprikker voorzichtig in de hete olie glijden en bak ongeveer een minuut tot het beslag goudbruin kleurt.
  • Laat de corn dogs uitlekken op keukenpapier en serveer.

Notities

  • Heb je geen frituurpan? Die heb ik (momenteel) ook niet! Ik gebruik een stevige braadpan (deze van Creuset) met een laag olie er in. Dat gaat prima!
  • Ik heb geprobeerd om deze corn dogs te bereiden in de airfryer maar dat was geen succes en is niet aan te raden.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star