Afdrukken

Vegan fried chicken versie 2 met tofu

De tofu heb ik van te voren een paar uur in de vriezer gezet zodat het wat steviger werd.

Ingrediënten

Scale
  • halve hoeveeldheid van het bloem-specerijen mengsel naar recept hierboven
  • coating naar recept hierboven
  • 2 blokken tofu naturel, bijvoorbeeld deze
  • olie, om te frituren

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu goed uitlekken.
  • Breek ieder blok met je handen in ongeveer 10 gelijke stukken en doe de stukken in een afsluitbaar bakje dat geschikt is voor in de diepvries.
  • Vries de tofu een paar uur in.
  • Laat de tofu een half uurtje ontdooien op kamertemperatuur.
  • Haal de stukken tofu door het natte mengsel en daarna door de coating.
  • Frituur de tofu ongeveer 4 á 5 minuten tot het rondom goudbruin is gekleurd en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Lekker met een sausje zoals deze Frank’s Red hot original pepersaus.