Afdrukken

No Egg Muffin versie met bacon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Getoaste English muffin met gebakken ei, bacon en cheddar.

Ingrediënten

Scale
  • Vegan plakjes Cheddar kaas, ik vind zelf die van Violife het lekkerst, deze is onder andere bij Jumbo verkrijgbaar.

English muffins gebaseerd op dit recept voor ongeveer 6 stuks

  • 1/2 zakje gist van 7 gram
  • 85 ml. koude plantaardige ongezoete melk
  • 10 gram suiker
  • 3 gram zout
  • 150 gram bloem
  • 10 gram boter
  • 25 gram appelmoes
  • 1 eetlepels bloem en 1 eetlepels maismeel, zie notities
  • extra bloem en maismeel om te bestuiven
  • olie, om te bakken

Bereidingwijze English muffins

  • Doe de gist in een kom en voeg de plantaardige melk toe. Meng en voeg de suiker en het zout toe.
  • Voeg dan de appelmoes toe en meng goed door.
  • Roer de bloem er door.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem en stort het mengsel op het aanrecht. Kneed tot een egale deegbal.
  • Vet een kom licht in en leg de deegbal in de kom en dek af met een theedoek. Laat bij kamertemperatuur rusten tot het deeg gerezen is en verdubbeld is in grootte.
  • Meng de bloem en het maismeel en strooi dit over het aanrecht. Stort het deeg er op en bestrooi met wat extra bloem.
  • Bedek de bodem van een bakplaat met wat maismeel.
  • Steek met een ronde uitsteker rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
  • Bestuif de rondjes deeg met extra maismeel en laat 20 minuten rijzen.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de rondjes deeg ongeveer 5 minuten en draai ze voorzichtig om en bak de andere kant ook ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren.

portie vegan bacon, kijk hier voor het recept

Gebakken ei – het eiwit

  • 1 blok tofu naturel
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze eiwit:

  • Snij of steek met een ronde uitsteker gelijke ronde dunne plakken uit het blok tofu.
  • Snij of steek in het midden een klein rondje er uit waar het eigeel in gaat.
  • Bak aan beide kanten in wat olie in een koekenpan.

Gebakken ei – het eigeel (bron recept) – hiervan heb je maar een gedeelte nodig dus halveer eventueel de hoeveelheden

  • 240 ml. water
  • 1 tablespoon + 1 teaspoon/12 gram maizena
  • 2 tablespoons/30 ml. olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
  • 2 teaspoons/5 gram edelgistvlokken
  • 3/4 teaspoon/10 gram kala namak, ook wel zwart zout genoemd *
  • 1/4 teaspoon kurkuma

Bereidingswijze eigeel:

  • Meng het water met de maizena met een garde in een steelpan. Voeg de overige ingrediënten toe. Laat zachtjes 3 – 5 minuten koken op een middelhoog vuur, terwijl je goed blijft roeren. De saus wordt dikker en begint op eigeel te lijken.

Samenstellen van de muffins:

  • Snij een English muffin open.
  • Toast de muffin helften aan de snijkant in een droge koekenpan.
  • Leg een plakje vegan cheddar kaas op de onderkant van de muffin.
  • Leg er een plak tofu op.
  • Vul het gat van de tofu met eigeel.
  • Leg er plakjes bacon op.
  • Dek af met de bovenkant van de English muffin en serveer.

Notities

  • Ik gebruikte dit maismeel
  • Kala namak kun je bij Aziatische supermarkten en biosupermarkten kopen. Het wordt ook wel zwart zout genoemd en zorgt voor een geur en smaak van ei. Lees er hier meer over!