Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #23: mini Mexicano

Ingrediënten

Scale
  • 1 zakje Miss Susta vegan chicken mix, bij Susta Foods verkrijgbaar
  • 40 ml. zonnebloemolie
  • 240 ml. koud water
  • 1 theelepel zout
  • flinke snuf zwarte peper
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • olie, om te frituren

Bereidingswijze

  • Meng de mix met de zonnebloemolie en het water.
  • Voeg het zout, zwarte peper, sambal oelek, ui, knoflook en paneermeel toe.
  • Verdeel het mengsel in gelijke stukken van 50 gram per stuk.
  • Vorm de stukken met je handen tot een langwerpige vorm en duw met de platte steel van bijvoorbeeld een theelepel twee strepen in het deeg, om de typische Mexicano vorm te krijgen.
  • Leg de Mexicano’s minimaal een half uur in de vriezer.
  • Frituur ze 2 – 3 minuten in olie of tot ze de gewenste kleur hebben. Ik heb overigens geen frituurpan maar gebruik een stevige braadpan met een laag olie. Dat werkt prima!
  • Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met vegan pindasaus.