Vegan Fast Food Friday #19: cheeseburger pizza
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 1 pizza 1x
- 1 pizzabodem, zoals AH koelverse volkoren pizzabodem
- pizzasaus, bijvoorbeeld van Mutti
- olie, om te bakken
- 150 gram plantaardig gehakt, bijvoorbeeld van Blue Butcher (bij PLUS)
- zwarte peper
- zeezout
- 1/2 tomaat, in dunne plakjes gesneden
- handje vegan geraspte kaas, zoals Violife geraspte mozzarella
- 1/4 rode ui, in dunne ringen gesneden
- handje fijngesneden ijsbergsla
- plakjes augurk
- ketchup
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan in wat olie tot het begint te kleuren. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
- Beleg de pizza met een laagje pizzasaus en verdeel het gehakt er over.
- Leg de plakjes tomaat er op en zet 3 minuten in de oven.
- Verdeel de kaas over de pizza en zet nog eens een minuut of 3 in de oven tot de kaas begint te smelten.
- Verdeel de rode ui, augurk en ijsbergsla er oven en maak het af met een paar strepen ketchup.
- Wij aten er voor het volledig vegan Fast Food Friday gevoel ook wat snelle vegan mac and cheese bij. 🙂