Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #19: cheeseburger pizza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 1 pizzabodem, zoals AH koelverse volkoren pizzabodem
  • pizzasaus, bijvoorbeeld van Mutti
  • olie, om te bakken
  • 150 gram plantaardig gehakt, bijvoorbeeld van Blue Butcher (bij PLUS)
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1/2 tomaat, in dunne plakjes gesneden
  • handje vegan geraspte kaas, zoals Violife geraspte mozzarella
  • 1/4 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • plakjes augurk
  • ketchup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan in wat olie tot het begint te kleuren. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
  • Beleg de pizza met een laagje pizzasaus en verdeel het gehakt er over.
  • Leg de plakjes tomaat er op en zet 3 minuten in de oven.
  • Verdeel de kaas over de pizza en zet nog eens een minuut of 3 in de oven tot de kaas begint te smelten.
  • Verdeel de rode ui, augurk en ijsbergsla er oven en maak het af met een paar strepen ketchup.
  • Wij aten er voor het volledig vegan Fast Food Friday gevoel ook wat snelle vegan mac and cheese bij. 🙂