Vegan Fast Food Friday #19: cheeseburger pizza

Zin in een cheeseburger én pizza? Waarom dan niet gewoon allebei? Het kan, met deze cheeseburger pizza! Helemaal veganistisch uiteraard. En superlekker!

“Het ruikt hier gewoon naar cheeseburgers”

Dat riep Fabien vol verbazing toen hij de keuken in kwam terwijl de pizza in de oven stond. Hij had al eens een (non-vegan) cheeseburger pizza op bij Dominos. Ik was dus heel benieuwd naar zijn mening over deze plantaardige versie. Hij kreeg een dikke tien: het ging helemaal op! Zelf vond ik het ook boven verwachting lekker. Ik wist niet zo goed wat ik me er bij voor moest stellen. Gehakt, kaas, tomaat en plakjes augurk. Big deal. Nou, wacht maar tot je deze combinatie proeft op een pizza: mindblowing lekker!

Gehakt

Ik gebruikte voor deze pizza het gehakt dat van verschillende merken verkrijgbaar is dat je zelf kunt kneden of rul kunt bakken. Het is er van bijvoorbeeld Naturli en Garden Gourmet en deze keer gebruikte ik die van Blue Butcher, verkrijgbaar bij PLUS. Het is hier heel geschikt voor! Per pizza zou ik een half schaaltje gebruiken. Heb je over, dan kun je van het restant bijvoorbeeld soepballetjes voor in de soep draaien of gehaktballen of een berenhap!

En voor de bodem gebruikte ik de nieuwe koelverse volkoren pizzabodems van Albert Heijn. Erg lekker!

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #19: cheeseburger pizza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 pizza 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 pizzabodem, zoals AH koelverse volkoren pizzabodem
  • pizzasaus, bijvoorbeeld van Mutti
  • olie, om te bakken
  • 150 gram plantaardig gehakt, bijvoorbeeld van Blue Butcher (bij PLUS)
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1/2 tomaat, in dunne plakjes gesneden
  • handje vegan geraspte kaas, zoals Violife geraspte mozzarella
  • 1/4 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • handje fijngesneden ijsbergsla
  • plakjes augurk
  • ketchup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan in wat olie tot het begint te kleuren. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
  • Beleg de pizza met een laagje pizzasaus en verdeel het gehakt er over.
  • Leg de plakjes tomaat er op en zet 3 minuten in de oven.
  • Verdeel de kaas over de pizza en zet nog eens een minuut of 3 in de oven tot de kaas begint te smelten.
  • Verdeel de rode ui, augurk en ijsbergsla er oven en maak het af met een paar strepen ketchup.
  • Wij aten er voor het volledig vegan Fast Food Friday gevoel ook wat snelle vegan mac and cheese bij. 🙂

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star