Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #18: vlammetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 8 loempiavellen uit de diepvries
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 schaal vegan gehakt van 200 gram, ik gebruikte AH rul gehakt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 4 eetlepels sriracha (hete chilisaus), je kunt ook sambal gebruiken
  • 1 eetlepel bloem
  • plantaardige melk, zoals havermelk om te bestrijken
  • olie om te frituren, ik gebruikte zonnebloemolie
  • hete chilisaus, om te serveren

Bereidingswijze

  • Laat de loempiavellen ontdooien op het aanrecht.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de ui, knoflook en rode peper enkele minuten.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak even mee.
  • Voeg de gember, koriander en sriracha toe en roer goed door.
  • Bestrooi met bloem en roer goed door tot je de bloem niet meer ziet.
  • Knip iedere loempiavel in 4 gelijke stukken.
  • Leg 1 kwart loempiavel op een snijplank met een punt naar je toe.
  • Leg een flinke theelepel van het gehaktmengsel onderaan het vel.
  • Rol het op zoals een burrito: vouw eerst de onderste punt over het gehakt en vouw de zijkanten naar binnen.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk de binnenste randen van het vel.
  • Rol de loempia helemaal op en duw voorzichtig dicht.
  • Herhaal tot alle vulling op is.
  • Frituur de vlammetjes ongeveer 2 minuten en serveer met chilisaus.