Vegan Fast Food Friday #18: vlammetjes

In dit alweer achttiende deel van Vegan Fast Food Friday laat ik je een vegan versie zien van de populaire snack het vlammetje. Mocht je ze niet kennen, vlammetjes zijn krokante loempiaatjes gevuld met pittig gekruid vlees. Deze plantaardige variant is superlekker, wel wat werk maar het zo waard!
Er bestaat al een vegan versie van deze snack, alleen is deze uitsluitend verkrijgbaar bij de groothandels voor de horeca en natuurlijk de horeca gelegenheden die ze serveren. Ik heb ze onlangs zelf gespot bij Hanos zoals ik hier liet zien, wilde ze graag proberen alleen vond ik de inhoud van maar liefst 54 stuks wel wat veel, haha. Gelukkig heb ik nu mijn eigen vegan vlammetjes!

Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #18: vlammetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 32 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 8 loempiavellen uit de diepvries
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 schaal vegan gehakt van 200 gram, ik gebruikte AH rul gehakt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 4 eetlepels sriracha (hete chilisaus), je kunt ook sambal gebruiken
  • 1 eetlepel bloem
  • plantaardige melk, zoals havermelk om te bestrijken
  • olie om te frituren, ik gebruikte zonnebloemolie
  • hete chilisaus, om te serveren

Bereidingswijze

  • Laat de loempiavellen ontdooien op het aanrecht.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de ui, knoflook en rode peper enkele minuten.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak even mee.
  • Voeg de gember, koriander en sriracha toe en roer goed door.
  • Bestrooi met bloem en roer goed door tot je de bloem niet meer ziet.
  • Knip iedere loempiavel in 4 gelijke stukken.
  • Leg 1 kwart loempiavel op een snijplank met een punt naar je toe.
  • Leg een flinke theelepel van het gehaktmengsel onderaan het vel.
  • Rol het op zoals een burrito: vouw eerst de onderste punt over het gehakt en vouw de zijkanten naar binnen.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat plantaardige melk de binnenste randen van het vel.
  • Rol de loempia helemaal op en duw voorzichtig dicht.
  • Herhaal tot alle vulling op is.
  • Frituur de vlammetjes ongeveer 2 minuten en serveer met chilisaus.

Bekijk hieronder alle delen van de serie Vegan Fast Food Friday.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Hendriëtte

    Zou men deze ook in de oven of een airfryer kunnen bereiden?

    19 april 2020 at 17:12
    • Reply Suzanne

      Dat weet ik niet, ik heb het alleen op deze manier geprobeerd.

      20 april 2020 at 12:25

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star