Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #12: patatje stoofvlees

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 schaal Gold & Green pulled oats naturel
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • snuf tijm
  • 1/2 winterwortel, in kleine blokjes gesneden
  • 250 ml. tot 350 ml. groentenbouillon
  • 1/2 klein blikje tomatenpuree van 70 gram
  • scheut sojasaus
  • 1/2 tot 1 plak ontbijtkoek
  • patat

Bereidingswijze

  • Doe de pulled oats in een kom en bestrooi met de bloem, peper en zout en roer goed om zodat alle stukjes bedekt zijn.
  • Verhit wat olie in een ruime pan. Bak de pulled oats een paar minuten tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en zet apart.
  • Voeg een klein beetje olie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de tijm toe en bak even mee. Voeg dan de wortel toe en bak tot die ook zacht geworden is.
  • Voeg de pulled oats toe.
  • Giet de bouillon erbij, begin met ongeveer 250 ml.
  • Voeg de tomatenpuree en een scheut sojasaus toe en roer alles goed door.
  • Verkruimel de ontbijtkoek en voeg dit toe, roer alles goed door en laat tien minuutjes op een laag vuur pruttelen. Voeg eventueel bouillon toe.
  • Bereid ondertussen de patat.
  • Schep het stoofvlees over de patat en serveer.