Vegan en proefdiervrije parfum – welke ik momenteel gebruik

Vegan veganistische plantaardige parfum eau de toilette geurtjes geuren geur zonder dierlijke ingrediënten en ze zijn proefdiervrij

Wist je dat lang niet alle luchtjes vegan en/of proefdiervrij zijn? Zo kunnen ze dierlijke ingrediënten zoals melkextracten, bijenwas of ambergris, wat afkomstig is uit het darmstelsel van potvissen. Gelukkig heb je als veganist de keuze uit aardig wat vegan en proefdiervrije luchtjes. In dit artikel laat ik je de drie parfums zien die ik momenteel gebruiken en kijk onderaan voor nog een aantal fijne vegan geuren!

Pacifica Dream Moon parfum

Ik maakte kennis met dit merk via enthousiaste filmpjes van Amerikaanse vrouwen op TikTok. Ja, dit luchtje is een typische ‘TikTok made me buy it!’. Pacifica is een prachtig merk waarvan alle producten vegan en proefdiervrij zijn. En daarnaast zijn ze heel betaalbaar! Helaas in Nederland nog niet heel breed verkrijgbaar. Douglas verkoopt een heleboel via de website, maar slechts een klein gedeelte via de winkels. Ik kocht dit luchtje op de gok en afgaande van de goede reviews die het krijgt. Gelukkig vind ik ‘m lekker ruiken! Het is een geur met roze roos, sandelhout en patchoeli en ik vind dat je ‘m lang blijft ruiken na het aanbrengen. En de verpakking en het flesje zijn trouwens zo ontzettend mooi!

Prijs: € 26,00 voor 29 ml. bij Douglas

Vegan proefdiervrij crueltyfree eau de toilette Pacifica Dream Moon

Rochas Girl eau de toilette

Deze eau de toilette is fris, licht zoet en blijft lang hangen. Ik vind ‘m heel lekker en niet te zwaar.

Prijs: vanaf € 33,60 voor 40 ml. bij Douglas en ook bij Ici Paris XL, daar is er minder keuze uit grootte en ligt de prijs iets hoger.

De verpakking is trouwens prachtig evenals het flesje.

Lush Vanillary solid perfume

Bij Lush kun je terecht voor veel vegan parfum, in allerlei uitvoeringen. Ik vind de geur Vanillary erg prettig. Deze bevat vanille, jasmijn en tonka. Onder andere verkrijgbaar als parfum in vaste vorm in een klein potje. Ideaal voor op vakantie of in je tas. Je brengt het aan met je vinger op plekken als achter je oor en de binnenkant van je pols. Een heel lichte maar heerlijke geur met zoete vanille tonen.

Prijs: € 14,00 voor een potje met 6 gram en het is verkrijgbaar via de website en in de winkels van Lush.

Van onderstaande merken zijn de eau de toilette/eau de parfum ook vegan!

  • Balm Balm
  • Eilish by Billie Eilish
  • Etos huismerk
  • HEMA huismerk
  • Rituals (mijn favoriet is Poème d’Azar)
  • Stella McCartney
  • The Body Shop – klik hier voor het vegan assortiment
  • The Master Perfumer – verkrijgbaar bij Kruidvat
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer