Vegan croque-monsieur

Een geheel plantaardige versie van de Franse variant van de tosti: de croque-monsieur! Met romige bechamel en vegan ham en kaas. Minstens zo lekker als het origineel!

Plantaardige vervangers

Dit zijn de producten die ik heb gebruikt voor deze croque-monsieur, natuurlijk kun je het vervangen door de producten/merken van jouw voorkeur.

AH Liefde & Passie Tritordeum volkoren (ongesneden)

Alpro kookroom

Flora plant plantaardige ongezouten boter

AH plantaardige rasp

Quorn vegan ham (verkrijgbaar bij Albert Heijn)

 

Afdrukken

Vegan croque-monsieur

Geïnspireerd op het recept voor de klassieke croque-monsieur van de BBC.

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

bechamel

  • 125 ml. plantaardige melk
  • 125 m. plantaardige kookroom, bijvoorbeeld van Alpro of Oatly
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 20 gram plantaardige boter
  • 20 gram bloem
  • 1 theelepel mosterd
  • snuf nootmuskaat

brood

  • 4 plakken brood, liefst dikke plakken zelf gesneden
  • 10 gram boter
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gram geraspte vegan kaas
  • 4 plakken vegan ham

mosterd mayonaise

  • 2 eetlepels vegan mayonaise, bijvoorbeeld Remia Mayolijn
  • 2 theelepels mosterd

Bereidingswijze

  • Maak als eerste de bechamel: doe de plantaardige melk, plantaardige room, knoflook en de gesnipperde ui in een pan en breng aan de kook. Roer door, zet het vuur uit en laat 10 minuten staan. Schenk de saus dan door een zeef en gooi de ui weg (of gebruik ergens anders voor).
  • Smelt in een andere pan de plantaardige boter en zeef de bloem er boven. Door het bloem te zeven voorkom je dat er klontjes ontstaan.
  • Voeg dan beetje bij beetje het plantaardige melk-mengsel toe en roer goed door.
  • Voeg dan de mosterd toe en breng op smaak met een snufje nootmuskaat.
  • Rooster de plakken brood in een contactgrill of tosti ijzer.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de mosterd mayonaise door de vegan mayonaise te mengen met de mosterd tot een saus.
  • Smeer een laagje mosterd op 2 plakken brood en vervolgens een laagje bechamel.
  • Verdeel een laagje geraspte vegan kaas over de bechamel en twee plakken vegan ham per snee brood.
  • Dek af met de overige 2 sneden brood en verdeel de rest van de bechamel over de bovenste plakken brood.
  • Verdeel er nog wat extra geraspte vegan kaas over.
  • Plaats de sandwiches op een met bakpapier beklede bakplaat en bak een minuut of 10 in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
  • Serveer met de mosterd mayonaise.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer