Afdrukken

Vegan coquilles met miso marinade

Ingrediënten

Scale
  • 4 koningsoesterzwammen
  • olie, om in te bakken

marinade

  • 150 gram miso
  • 60 ml. rijstazijn
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 60 ml. olie
  • 4 eetlepels water

Bereidingswijze

  • Veeg de koningsoesterzwammen schoon en verwijder de hoedjes. Deze kun je in een ander gerecht gebruiken zoals in een soep of wok gerecht.
  • Snij de stelen in dikke plakken.
  • Snij ze kruislings in aan één kant. Zo wordt de marinade beter opgenomen.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • Leg de plakken in de marinade en laat 10 minuten marineren.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gemarineerde plakken aan beide kanten op hoog vuur.