Eigenlijk was het de bedoeling om een chocolade cheesecake te maken. Maar het is eigenlijk meer een soort kwarktaart geworden. Helemaal niet erg want het resultaat is evengoed hartstikke lekker!
Silken tofu
Voor deze taart gebruikte ik silken tofu als basis. Silken tofu wordt ook wel zijdetofu genoemd en is een stuk zachter dan de blokken tofu die je meestal tegenkomt in de supermarkt. Het is een ideale basis voor desserts, sauzen en taarten als deze. Meer lezen over de verschillende soorten tofu die er zijn? Lees dan dit artikel dat ik erover schreef.
Ingrediënten
- 125 gram ongezouten amandelen
- 75 gram dadels
- 300 gram silken tofu
- 1 tablespoon/8 gram cacaopoeder
- 3 tablespoons/45 ml. agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
- 60 gram pure chocolade
Benodigdheden
- blender of keukenmachine
- bakpapier
- springvorm met doorsnede van 16 cm.
Bereidingswijze
- Meng de amandelen en dadels in een keukenmachine of blender. Bekleed de springvorm met bakpapier. Stort het mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en druk stevig aan.
- Smelt de chocolade.
- Meng de overige ingrediënten in een keukenmachine of blender en verdeel dit over de bodem in de springvorm. Zet een paar uur in de koelkast of wanneer je minder tijd hebt een half uurtje in de vriezer.
- Bewaar in de koelkast of vriezer.
8 reacties
Ohh wauw dit ziet er erg lekker uit!
6 juli 2018 at 14:26Dank je! 🙂
6 juli 2018 at 15:31Hoi Suzanne ,
2 augustus 2018 at 16:47Is het ook mogelijk om Monchou kwarktaart te veganizen ?
Groetjes Christel
Hi Christel, ik heb dat zelf nog niet geprobeerd, ik heb dat ook nooit gegeten volgens mij. Ik zou dan silken tofu gebruiken of Alpro Go On!
2 augustus 2018 at 20:21Hoelang kan ik het bewaren?
14 september 2018 at 14:15Ik verwacht wel een dag of twee in de koelkast.
14 september 2018 at 18:08Dankjewel. Hij is heerlijk ???
15 september 2018 at 11:29Hij staat in de koelkast !
22 november 2020 at 11:36