Vegan chocolade kokosmakronen

Heerlijke vegan kokosmakronen met een bodem van pure chocolade.

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks
135 gram geraspte kokos
25 gram poedersuiker
60 ml. kokosmelk
1 tbsp/10 gram no egg*
1 tsp/10 ml. vanille extract
100 gram pure chocolade 70%-85% cacao

*vegan ei vervanger, te koop bij bio supermarkten en de Tuinen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de geraspte kokos en poedersuiker.

Meng de kokosmelk en no egg en voeg het vanille extact toe. Voeg dan het geraspte kokos mengsel toe en roer alles goed door.

Maak eventueel behulp van een ronde koekjesvorm/serveerring koekjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Ik leg zelf een ronde serveerring op de bakplaat, weeg gelijke hoeveelheden van ongeveer 20 gram af, druk deze stevig aan en verwijder dan de serveerring zodat er gelijkmatige ronde koekjes ontstaan.

Bak voor ongeveer 20-25 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin beginnen te kleuren. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Doop de onderkant van de koekjes in de chocolade en leg ze met de chocolade kant naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat en laat de chocolade hard worden, zet eventueel een kwartiertje in de vriezer.

Vegan chocolade kokosmakronen

Vegan chocolade kokosmakronen

Vegan chocolade kokosmakronen

Vegan chocolade kokosmakronen

Vegan chocolade kokosmakronen

Vegan chocolade kokosmakronen

Vegan chocolade kokosmakronen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Sanne

    Wat klinkt dat lekker!
    Ik heb nog nooit no egg gebruikt, werkt het fijn?
    Liefs

    9 april 2015 at 22:29
  • reageer