Chili sin carne
- olie, om in te bakken
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 schaal veganistisch gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van Albert Heijn
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes gesneden
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 blikken tomatenblokjes 400 gram
- 1 blik rode kidneybonen 400 gram
- 1 blik chilibonen 400 gram
- 150 gram maiskorrels
- Verhit wat olie in een grote (hapjes)pan.
- Bak de ui voor een paar minuten tot het zacht begint te worden.
- Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
- Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de paprika en chilipeper toe en bak een minuutje, schep alles goed om.
- Voeg de chilipoeder, paprikapoeder, komijn toe.
- Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
- Voeg de tomatenblokjes, bonen en mais toe en laat een minuut of 10 zachtjes koken.