Afdrukken

Chili sin carne

Ingrediënten

Scale
  • olie, om in te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 schaal veganistisch gehakt, bijvoorbeeld van het huismerk van Albert Heijn
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 blikken tomatenblokjes 400 gram
  • 1 blik rode kidneybonen 400 gram
  • 1 blik chilibonen 400 gram
  • 150 gram maiskorrels

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een grote (hapjes)pan.
  • Bak de ui voor een paar minuten tot het zacht begint te worden.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de paprika en chilipeper toe en bak een minuutje, schep alles goed om.
  • Voeg de chilipoeder, paprikapoeder, komijn toe.
  • Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
  • Voeg de tomatenblokjes, bonen en mais toe en laat een minuut of 10 zachtjes koken.