Deze cheesecake heb ik gemaakt met Alpro Plantaardige variatie op kwark. Deze plantaardige variatie op kwark is hier perfect voor!
Video
Van dit recept is ook een kookvideo verschenen op Instagram, TikTok en Facebook!
Dit bericht op Instagram bekijken
Gecondenseerde havermelk
Het resultaat is een stevige cheesecake die erg lekker smaakt, ik deed er nog wat gecondenseerde havermelk overheen die ik in de Aziatische supermarkt kocht, zo ziet de verpakking eruit mocht je het ook willen proberen. De cheesecake is heerlijk met zelfgemaakte dadel caramelsaus, waarvan je het simpele recept hier kunt vindenMaar ook zo op zichzelf is deze cheesecake heerlijk.
Wil je een kleinere cheesecake, halveer dan de ingrediënten en gebruik een springvorm die ongeveer de helft kleiner is qua doorsnede.
Vegan cheesecake
Ingrediënten
- 75 gram ongezouten amandelen of andere ongezouten noten naar keuze
- 75 gram dadels
- 75 gram havermout
- 800 gram (2 bekers) Alpro Plantaardige variatie op Kwark is de perfecte vervanger volgens Alpro zelf.
- 100 gram suiker
- 1 theelepel citroenrasp
- 4 eetlepels vanille custardpoeder
- 60 gram gesmolten plantaardige boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de amandelen, dadels en havermout in een keukenmachine of blender.
- Bekleed een springvorm met een doorsnede van 22 cm. met bakpapier.
- Stort het noten-dadel-havermout mengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk goed aan.
- Meng alle overige ingrediënten in een blender tot een glad mengsel en schenk dit over de bodem in de springvorm.
- Bak de cheesecake in 50 – 60 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.
- Zet dan de oven uit, zet de deur van de oven iets open en laat de cheesecake nog een kwartiertje in de oven staan.
- Laat de cheesecake afkoelen, het liefst een paar uur tot een nacht lang en verwijder dan de springvorm.
- Lekker met deze caramel saus.
Noot: dit artikel is oorspronkelijk in april 2019 geplaatst en geupdate in augustus 2023 met een aangepaste receptuur in verband met producten die niet langer verkrijgbaar waren.
22 reacties
Zalig! Echt een aanrader, zeker met de caramelsaus erbij
27 april 2019 at 20:28Hi hi!
Welke custardpoeder gebruik je?
Ziet er lekker uit!
7 mei 2019 at 11:41Van Dr. Oetker.
10 mei 2019 at 10:25Ik heb het nu 2 keer gemaakt. De eerste keer met de griekse yoghurt van Alpro, de tweede met 1/2 half griekse yoghurt/ 1/2 vanille yoghurt van Alpro. Wel heb ik nog extra citroensap toegevoegd en meer zest omdat ik de smaak nogal vlak vond. Dat kan natuurlijke aan het merk custard poeder liggen, ik woon in Ierland en gebruik Bird’s custardpoeder. Al met al een supergoede basis om op door te borduren. Ik kom binnenkort naar NL en ga verschillende kookpuddingpoeder meenemen om daarmee te experimenteren.
11 mei 2019 at 20:08Welke plantaardige boter gebruik je?
25 juli 2019 at 22:24Grtjs!
Meestal de plantenmargarine van Albert Heijn.
26 juli 2019 at 08:10Waarom zit de plantenmargarine in dit recept?
5 augustus 2019 at 17:39Voor de stevigheid en vettigheid
8 juni 2021 at 17:17Een groot succes deze cheesecake.
4 november 2019 at 12:29Ook bij de zuivelaanhangers 😉
Een goed basis recept, eventueel aanpassingen maken met bijvoorbeeld blauwe bessen.
Ik wil woensdag dit recept gaan maken. Als er ‘n vriendin op bezoek komt, isat ‘n mooie gelegenheid! Maar kan het ook zonder custardpoeder of kan ik dat vervangen door iets?
17 februari 2020 at 19:23Leuk! Ik heb ‘m zelf alleen met custardpoeder gemaakt, voor de stevigheid en de vanillesmaak. Je zou agar agar kunnen proberen maar dat heb ik zelf niet geprobeerd. Mocht je custard over houden en niet weten wat daarmee te doen, wellicht vind je hier wat ideetjes: https://wateetjedanwel.nl/?s=custard
18 februari 2020 at 19:27Dankjewel! Ik zag al heerlijke dingen bij je tips staan ?
18 februari 2020 at 21:15Hallo Suzanne,
21 mei 2020 at 11:03Gebruik je in dit recept de gesmolten plantaardige boter voor de bodem of voor de vulling? Dat is mij niet helemaal duidelijk.
Alvast bedankt, ik ga hem maken dus ben benieuwd!
De plantaardige boter behoort tot de overige ingrediënten die in de vulling gaan. Enjoy!
21 mei 2020 at 11:13Hi Suzanne,
Kan ik deze ook maken met de Alpro yoghurt Bosbes?
20 september 2020 at 21:52Nee, dat is een heel ander product met andere structuur.
23 september 2020 at 10:04Groot succes de vorige keer, dus ik wil deze weer gaan maken, maar o jee, de Alpro heeft haar productnamen aangepast ?
25 januari 2021 at 21:48Zo vaak gebruik ik die producten niet, welke moet ik nu hebben? De kwark of de nature?
Hi Jolanda, ik ga dit navragen voor je!
28 januari 2021 at 10:28Hoii! Ik wil deze gaan maken, maar loop hier ook tegenaan. Welke kan ik dan het beste gebruiken?
16 april 2021 at 09:24Ik heb dit inmiddels nagevraagd en dit is het antwoord van Alpro: De Alpro Go On is uit het assortiment, maar de Alpro Plantaardige variatie op Kwark is de perfecte vervanger.
16 april 2021 at 11:27Ik heb nu een taart in de oven staan met alpro kwark. Ik ben heel benieuwd.
10 april 2021 at 14:55Voor hoeveel mensen is dit recept ongeveer? 🙂
29 april 2021 at 15:42