Afdrukken

Vegan boterkoek met perzik

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 200 gram plantaardige boter op kamertemperatuur, zie notities
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker van 8 gram, optioneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1/4 cup / 60 gram appelmoes
  • snufje zout
  • 250 gram bloem
  • 75 gram perzikjam (of jam naar keuze)
  • handje amandelschaafsel
  • 2 tablespoons plantaardige melk
  • 1 tablespoons maple syrup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de boter in kleine blokjes.
  • Meng de boter met suiker en (wanneer je die gebruikt) vanillesuiker in een mixer met deeghaken tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het citroensap, citroenrasp, appelmoes en zout toe en meng.
  • Voeg beetje bij beetje het bloem toe.
  • Vet een springvorm met een doorsnede van ongeveer 24 cm. in en bekleed met bakpapier.
  • Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de vorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  • Verdeel de perzikjam (of jam naar keuze) over het deeg.
  • Verdeel de rest van het deeg over de jam.
  • Meng de plantaardige melk met de maple syrup en bestrijk dit met een bakkwastje over het deeg.
  • Maak een patroon in het deeg met een vork door strepen te trekken.
  • Verdeel het amandelschaafsel erover en bak ongeveer 30 – 35 minuten in de oven tot de boterkoek een goudbruine kleur krijgt.
  • Laat de boterkoek helemaal afkoelen en snij in stukken.