Afdrukken

Bloemkoolsteaks met komkommersalsa

Ingrediënten

Scale

komkommersalsa

  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels ongezoete plantaardige yoghurt
  • scheutje water
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • snuf cayennepoeder of chilipoeder

bloemkoolsteaks

  • 1 bloemkool
  • 30 ml. olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Steek de barbecue aan.
  • Schil de komkommer en snij in heel kleine blokjes.
  • Meng de plantaardige yoghurt met een klein scheutje water, de peterselie en cayennepoeder of chilipoeder.
  • Snij de bloemkool door de helft en vervolgens de 2 helften in ieder 2 dikke plakken, probeer de plakken intact te houden.
  • Meng de olijfolie met de specerijen (of specerijen naar keuze en smaak) en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel met een bakkwastje wat olijfolie over het rooster van de barbecue.
  • Leg de steaks op het rooster en grill 10 – 12 minuten met het deksel op de barbecue.
  • Verdeel de marinade over de bloemkoolsteaks aan beide kanten.
  • Grill de steaks dan nog eens 4 – 5 minuten per kant zonder deksel.
  • Serveer de bloemkoolsteaks met de komkommersalsa erover.