Afdrukken

Vegan babi pangang

Geïnspireerd op het recept voor Babi Pangang van AH.

Ingrediënten

Scale

babi pangang

  • 1 blik mock pork
  • olie om te frituren
  • bloem

marinade

  • 50 gram ui, gesnipperd
  • een scheutje citroensap
  • 2,5 cm. verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketjap manis

saus

  • 50 gram ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • een scheutje citroensap
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 175 ml. water
  • 1/2 eetlepel maizena
  • 1/2 eetlepel water

Bereidingswijze

  • Open het blik en spoel de inhoud af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snij de mock pork in reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de reepjes hier een uurtje in marineren.
  • Maak de saus door alle ingredienten behalve de laatste twee, de maizena en water, te mengen tot een saus.
  • Verwarm de saus in een steelpan op laag vuur voor 10 minuten. Giet de saus door een zeef en doe terug in de pan.
  • Meng de maizena en water tot een papje en voeg  toe aan de saus en verwarm een minuutje mee.
  • Haal de reepjes mock pork uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  • Bestrooi wat bloem over een platte schaal of bord en haal de reepjes hier door heen.
  • Frituur de reepjes in de olie voor ongeveer een halve minuut tot ze beginnen te kleuren.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de reepjes over 2 borden en giet de saus er over.
  • Serveer met rijst of nasi (zie notities) en atjar tjampoer.

Notities

  • Ik maakte een eenvoudige nasi door gekookte witte rijst te mengen met scrambled tofu en fijngesneden lenteui.