Vegan babi pangang
5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
No reviews
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 personen 1x
babi pangang
- 1 blik mock pork
- olie om te frituren
- bloem
marinade
- 50 gram ui, gesnipperd
- een scheutje citroensap
- 2,5 cm. verse gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketjap manis
saus
- 50 gram ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- een scheutje citroensap
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels suiker
- 175 ml. water
- 1/2 eetlepel maizena
- 1/2 eetlepel water
- Open het blik en spoel de inhoud af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
- Snij de mock pork in reepjes.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de reepjes hier een uurtje in marineren.
- Maak de saus door alle ingredienten behalve de laatste twee, de maizena en water, te mengen tot een saus.
- Verwarm de saus in een steelpan op laag vuur voor 10 minuten. Giet de saus door een zeef en doe terug in de pan.
- Meng de maizena en water tot een papje en voeg toe aan de saus en verwarm een minuutje mee.
- Haal de reepjes mock pork uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
- Bestrooi wat bloem over een platte schaal of bord en haal de reepjes hier door heen.
- Frituur de reepjes in de olie voor ongeveer een halve minuut tot ze beginnen te kleuren.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de reepjes over 2 borden en giet de saus er over.
- Serveer met rijst of nasi (zie notities) en atjar tjampoer.
Notities
- Ik maakte een eenvoudige nasi door gekookte witte rijst te mengen met scrambled tofu en fijngesneden lenteui.