Afdrukken

Vegan Andere Aardappels tuinkruiden-knoflook

Ingrediënten

Scale
  • 800 gram aardappelschijfjes, ik gebruikte deze
  • olie, om in te bakken
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder (proef tussendoor, als jij de smaak al voldoende vindt qua knoflook met alleen de teentjes laat deze dan achterwege)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 pakje plantaardige kookroom zoals Alpro Soja Cuisine
  • 200 ml. groentebouillon
  • 100 gram plantaardige geraspte kaas, ik nam Bedda (verkrijgbaar bij sommige filialen van Jumbo en AH) en wat extra om te bestrooien

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de ui en knoflook een minuutje of 2.
  • Strooi er 3 eetlepels bloem over en bak nog een minuut of 2 mee, roer alles goed door.
  • Voeg de groentebouillon, kookroom, Italiaanse kruiden, peterselie en bieslook toe en meng.
  • Voeg dan de geraspte kaas toe en verwarm een paar minuten mee tot het gesmolten is en de saus wat dikker begint te worden.
  • Vet een grote ovenschaal in en doe de aardappelschijfjes er in.
  • Verdeel de saus en wat extra vegan geraspte kaas erover en bak 35 – 40  minuten in de oven tot het begint te kleuren.
  • Lekker met vegan shoarma en ijsbergsalade.