Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 personen 1x
noodles
- olie, om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 300 gram broccoli
- 250 gram kastanje champignons
- 1 schaal AH vegan kerrie tempeh, of bijgerecht naar keuze
- 300 gram udon noodles (1 pakje Amoy straight to wok udon noodles)
- 1 bosui, in ringetjes gesneden
woksaus
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel miso pasta
- 2 eetlepels sojasaus
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel (rijst)azijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- Hak het teentje knoflook fijn.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en snij de kastanjechampignons in plakjes.
- Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook een minuutje en voeg dan de broccoli en kastanjechampignons toe en bak in een minuut of 5 omscheppend tot het begint te kleuren.
- Bereid in een andere (koeken)pan de kerrie tempeh door de blokjes in 5 minuten in wat olie of plantaardige margarine te bakken.
- Maak ondertussen de woksaus door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
- Voeg de woksaus samen met de udon noodles toe aan de groenten en bak een paar minuten mee tot alles goed verwarmd is.
- Verdeel over twee borden en garneer met de in ringetjes gesneden bosui en serveer.