Afdrukken

Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons

Ingrediënten

Scale

noodles

  • olie, om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram broccoli
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 schaal AH vegan kerrie tempeh, of bijgerecht naar keuze
  • 300 gram udon noodles (1 pakje Amoy straight to wok udon noodles)
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden

woksaus

  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 theelepel miso pasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel (rijst)azijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze

  • Hak het teentje knoflook fijn.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en snij de kastanjechampignons in plakjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook een minuutje en voeg dan de broccoli en kastanjechampignons toe en bak in een minuut of 5 omscheppend tot het begint te kleuren.
  • Bereid in een andere (koeken)pan de kerrie tempeh door de blokjes in 5 minuten in wat olie of plantaardige margarine te bakken.
  • Maak ondertussen de woksaus door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
  • Voeg de woksaus samen met de udon noodles toe aan de groenten en bak een paar minuten mee tot alles goed verwarmd is.
  • Verdeel over twee borden en garneer met de in ringetjes gesneden bosui en serveer.