Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons

Deze maaltijd is inmiddels een favoriet en heb ik meerdere keren gemaakt. Het staat binnen een half uur op tafel en is zo smaakvol! Ook heel geschikt om van te voren te maken zodat de smaken de tijd krijgen om goed in te trekken.

Udon noodles

Udon noodles zijn dikke noedels gemaakt van tarwemeel en vooral gebruikt in de Japanse keuken. Je kunt vele soorten udon noodles in de Aziatische supermarkt en ook in de gewone supermarkt zijn ze verkrijgbaar, onderstaande udon noodles bijvoorbeeld. De noodles aan de linkerkant zijn kant en klaar en hoeven alleen een paar minuutjes mee verwarmd te worden met je gerecht. De andere twee noodles moeten eerst 8 – 10 minuten worden gekookt in water.

Tempeh

Bij de udon noodles at ik tempeh. Je kunt dit natuurlijk zelf marineren naar smaak maar ik vond de vegan kerrie tempeh van Albert Heijn hier heel goed bij passen. Deze tempeh is voorgegaard en gemarineerd in een kerriesaus. Heel smakelijk! Edit maart 2023: helaas is deze lekkere vegan kerrie tempeh uit het assortiment gegaan. Maar er is een nieuwe vegan kerrie tempeh ketjap die hier ook heel lekker bij smaakt!

Wat hier ook lekker bij zal smaken zijn onderstaande bijgerechten:

Aubergine saté – recept

Jackfruit saté – recept

Tempeh saté – recept

Varieer met groenten

Met dit gerecht kun je wat groenten betreft alle kanten op. Ik heb nu gekozen voor broccoli en kastanjechampignons, maar wat ook heel goed zal smaken is bijvoorbeeld:

  • in reepjes gesneden witte kool
  • peultjes
  • courgette
  • aubergine
  • rode paprika
  • rode ui
  • paksoi

Afdrukken

Udon noodles met broccoli en kastanjechampignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale

noodles

  • olie, om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram broccoli
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 schaal AH vegan kerrie tempeh, of bijgerecht naar keuze
  • 300 gram udon noodles (1 pakje Amoy straight to wok udon noodles)
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden

woksaus

  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 theelepel miso pasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel (rijst)azijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze

  • Hak het teentje knoflook fijn.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes en snij de kastanjechampignons in plakjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook een minuutje en voeg dan de broccoli en kastanjechampignons toe en bak in een minuut of 5 omscheppend tot het begint te kleuren.
  • Bereid in een andere (koeken)pan de kerrie tempeh door de blokjes in 5 minuten in wat olie of plantaardige margarine te bakken.
  • Maak ondertussen de woksaus door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
  • Voeg de woksaus samen met de udon noodles toe aan de groenten en bak een paar minuten mee tot alles goed verwarmd is.
  • Verdeel over twee borden en garneer met de in ringetjes gesneden bosui en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star