Afdrukken

Tteokbokki: Koreaanse rijstcakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram rice cake sticks
  • 1 liter groentebouillon
  • 75 gram Gochujang pasta
  • 1 eetlepel rode chili vlokken
  • 1 eetlepel zoetmiddel naar keuze zoals agavesiroop of suiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 stronken enoki paddenstoelen, verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt

Bereidingswijze

  • Week de rice cake sticks in heet water voor een minuut of 5 en giet ze af.
  • Doe de groentebouillon in een grote pan en voeg de pasta, chilivlokken, zoetmiddel en sojasaus toe en roer goed door.
  • Laat een minuut of 5 zachtjes koken zodat het wat dikker wordt.
  • Snij de ruwe onderkant van de enoki paddenstoelen en spoel ze af onder koud water. Droog met een schone theedoek.
  • Voeg de rice cake sticks, lente ui en enoki paddenstoelen toe en verwarm 5 minuten mee.