Afdrukken

Tonga toast met aardbeien compote

Ingrediënten

Scale

Aardbeien compote

  • 125 gram aardbeien
  • scheut water
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Tonga toast

Bereidingswijze

  • Maak de aardbeien compote door de aardbeien in een klein laagje water zachtjes te koken tot ze uit elkaar vallen. Voeg de suiker, citroensap en vanille extract tot en meng.
  • Snij de harde korst van het brood.
  • Snij het brood doormidden. Maak in beide stukken een snee bovenaan.
  • Snij de banaan in de lengte en breedte doormidden zodat je 4 gelijke halve plakken hebt.
  • Vul ieder stuk brood met 2 plakken banaan, eventueel meer als dat past.
  • Verhit een laag olie in een stevige pan.
  • Meng de bloem, kaneel en plantaardige melk tot een beslag.
  • Wentel de twee stukken brood door het beslag.
  • Meng de suiker met wat kaneel en strooi dit in een diep bord.
  • Wentel de stukken brood door de suiker en bak ze vervolgens rondom in de olie voor enkele minuten tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met de aardbeien compote en maple syrup.