Afdrukken

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • plantaardige boter of olie, om te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels gedroogde (of verse) tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels plantaardige kookroom
  • 4 eetlepels hummus
  • handje rucola

Bereidingswijze

  • Smelt een klontje plantaardige boter of verhit een scheutje olie in een koekenpan.
  • Maak de toast door de boterhammen om en om te bakken in de koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Zet de toast apart.
  • Smelt nog een klontje plantaardige boter of verhit een scheutje olie en bak de knoflook een minuutje hier in.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
  • Breng de kastanjechampignons op smaak met een snuf peper en zout.
  • Voeg dan de tijm, paprikapoeder en plantaardige kookroom toe en meng alles goed door en bak nog een minuutje.
  • Smeer een laagje hummus over de toast.
  • Verdeel er wat rucola over en vervolgens de gebakken kastanjechampignons.