Afdrukken

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Ingrediënten

Scale
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • scheut olijfolie, om te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • peper
  • zout
  • klontje plantaardige boter, om te bakken
  • 2 theelepels gedroogde (of verse) tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels plantaardige kookroom
  • 4 eetlepels hummus
  • handje rucola
  • edelgistvlokken, optioneel

Bereidingswijze

  • Verhit een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan.
  • Maak de toast door de boterhammen in de olijfolie om en om te bakken tot ze beginnen te kleuren.
  • Zet de toast apart.
  • Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
  • Breng de kastanjechampignons op smaak met een snuf peper en zout.
  • Voeg een klontje plantaardige boter toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg dan de tijm, paprikapoeder en plantaardige kookroom toe en meng alles goed door en bak nog een minuutje.
  • Smeer een laagje hummus over de toast.
  • Verdeel er wat rucola over en vervolgens de gebakken kastanjechampignons.
  • Extra lekkere tip: doe er nog wat edelgistvlokken over (dit geeft een kaasachtige smaak)