Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 10 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Toast

Voorheen gebruikte ik een broodrooster om toast te maken, maar sinds een tijdje geef ik de voorkeur aan het maken van toast in een koekenpan. Allebei geeft een prima resultaat, maar ik vind het in de koekenpan net iets lekkerder en minder droog.

Afdrukken

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • scheut olijfolie, om te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • peper
  • zout
  • klontje plantaardige boter, om te bakken
  • 2 theelepels gedroogde (of verse) tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels plantaardige kookroom
  • 4 eetlepels hummus
  • handje rucola
  • edelgistvlokken, optioneel

Bereidingswijze

  • Verhit een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan.
  • Maak de toast door de boterhammen in de olijfolie om en om te bakken tot ze beginnen te kleuren.
  • Zet de toast apart.
  • Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
  • Breng de kastanjechampignons op smaak met een snuf peper en zout.
  • Voeg een klontje plantaardige boter toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg dan de tijm, paprikapoeder en plantaardige kookroom toe en meng alles goed door en bak nog een minuutje.
  • Smeer een laagje hummus over de toast.
  • Verdeel er wat rucola over en vervolgens de gebakken kastanjechampignons.
  • Extra lekkere tip: doe er nog wat edelgistvlokken over (dit geeft een kaasachtige smaak)

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Superfood boterham

Superfood boterham

Behoefte aan een stevige lunch die boordevol vitamines, mineralen en goede vetten zit? Kijk dan even naar deze superfood boterham, die ook nog eens verrukkelijk smaakt ...
Lees verder
Sandwich met pindakaas en sambal

Sandwich met pindakaas en sambal

Deze combinatie smaakt heerlijk als sandwich, maar ik maakte er ook een tosti van: nóg lekkerder, omdat de pindakaas met de sambal smelt en de smaken nog meer naar voren komen.  ...
Lees verder
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Lees verder
Wraps met hummus en wortel

Wraps met hummus en wortel

Heel eenvoudig maar vol smaak: wraps met hummus, wortel en tuinkers. Ideaal als snelle lunch! ...
Lees verder
Wrap met hummus wortel en komkommer

Wrap met hummus wortel en komkommer

Een simpele maar oh zo lekkere wrap! Ingrediënten tortilla wrap hummus wortel, geraspt komkommer, in dunne plakken Bereidingswijze Verwarm de wrap in de magnetron of koekenpan. Besmeer de wrap met hummus en beleg met de wortel en komkommer en rol de wrap dicht en snij doormidden ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating