Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 15 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk!
Toast
Voorheen gebruikte ik een broodrooster om toast te maken, maar sinds een tijdje geef ik de voorkeur aan het maken van toast in een koekenpan. Allebei geeft een prima resultaat, maar ik vind het in de koekenpan net iets lekkerder en minder droog.
Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm
- Genoeg voor: 2 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 4 sneetjes brood naar keuze
- plantaardige boter of olie, om te bakken
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- peper
- zout
- 2 theelepels gedroogde (of verse) tijm
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels plantaardige kookroom
- 4 eetlepels hummus
- handje rucola
Bereidingswijze
- Smelt een klontje plantaardige boter of verhit een scheutje olie in een koekenpan.
- Maak de toast door de boterhammen om en om te bakken in de koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
- Zet de toast apart.
- Smelt nog een klontje plantaardige boter of verhit een scheutje olie en bak de knoflook een minuutje hier in.
- Voeg de kastanjechampignons toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
- Breng de kastanjechampignons op smaak met een snuf peper en zout.
- Voeg dan de tijm, paprikapoeder en plantaardige kookroom toe en meng alles goed door en bak nog een minuutje.
- Smeer een laagje hummus over de toast.
- Verdeel er wat rucola over en vervolgens de gebakken kastanjechampignons.
Nog meer lekkere beleg ideetjes?
geen reacties