Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 15 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Toast

Voorheen gebruikte ik een broodrooster om toast te maken, maar sinds een tijdje geef ik de voorkeur aan het maken van toast in een koekenpan. Allebei geeft een prima resultaat, maar ik vind het in de koekenpan net iets lekkerder en minder droog.

Afdrukken

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • plantaardige boter of olie, om te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels gedroogde (of verse) tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels plantaardige kookroom
  • 4 eetlepels hummus
  • handje rucola

Bereidingswijze

  • Smelt een klontje plantaardige boter of verhit een scheutje olie in een koekenpan.
  • Maak de toast door de boterhammen om en om te bakken in de koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
  • Zet de toast apart.
  • Smelt nog een klontje plantaardige boter of verhit een scheutje olie en bak de knoflook een minuutje hier in.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
  • Breng de kastanjechampignons op smaak met een snuf peper en zout.
  • Voeg dan de tijm, paprikapoeder en plantaardige kookroom toe en meng alles goed door en bak nog een minuutje.
  • Smeer een laagje hummus over de toast.
  • Verdeel er wat rucola over en vervolgens de gebakken kastanjechampignons.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Sandwich met vegaburger en hummus

Sandwich met vegaburger en hummus

Eens iets anders dan de klassieke hamburgerbroodjes: stevige bruine boterhammen. En dan besmeerd met hummus en belegd met een vegaburger, rucola en rode ui... Je eet je vingers er bij op! ...
Superfood boterham

Superfood boterham

Behoefte aan een stevige lunch die boordevol vitamines, mineralen en goede vetten zit? Kijk dan even naar deze superfood boterham, die ook nog eens verrukkelijk smaakt ...
Sandwich met pindakaas en sambal

Sandwich met pindakaas en sambal

Deze combinatie smaakt heerlijk als sandwich, maar ik maakte er ook een tosti van: nóg lekkerder, omdat de pindakaas met de sambal smelt en de smaken nog meer naar voren komen.  ...
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Wraps met hummus en wortel

Wraps met hummus en wortel

Heel eenvoudig maar vol smaak: wraps met hummus, wortel en tuinkers. Ideaal als snelle lunch! ...
Wrap met hummus wortel en komkommer

Wrap met hummus wortel en komkommer

Een simpele maar oh zo lekkere wrap! Ingrediënten tortilla wrap hummus wortel, geraspt komkommer, in dunne plakken Bereidingswijze Verwarm de wrap in de magnetron of koekenpan. Besmeer de wrap met hummus en beleg met de wortel en komkommer en rol de wrap dicht en snij doormidden ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star