Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 10 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk!
Toast
Voorheen gebruikte ik een broodrooster om toast te maken, maar sinds een tijdje geef ik de voorkeur aan het maken van toast in een koekenpan. Allebei geeft een prima resultaat, maar ik vind het in de koekenpan net iets lekkerder en minder droog.
Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm
- Genoeg voor: 2 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 4 sneetjes brood naar keuze
- scheut olijfolie, om te bakken
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- peper
- zout
- klontje plantaardige boter, om te bakken
- 2 theelepels gedroogde (of verse) tijm
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels plantaardige kookroom
- 4 eetlepels hummus
- handje rucola
- edelgistvlokken, optioneel
Bereidingswijze
- Verhit een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan.
- Maak de toast door de boterhammen in de olijfolie om en om te bakken tot ze beginnen te kleuren.
- Zet de toast apart.
- Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook een minuutje.
- Voeg de kastanjechampignons toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
- Breng de kastanjechampignons op smaak met een snuf peper en zout.
- Voeg een klontje plantaardige boter toe en bak een minuutje mee.
- Voeg dan de tijm, paprikapoeder en plantaardige kookroom toe en meng alles goed door en bak nog een minuutje.
- Smeer een laagje hummus over de toast.
- Verdeel er wat rucola over en vervolgens de gebakken kastanjechampignons.
- Extra lekkere tip: doe er nog wat edelgistvlokken over (dit geeft een kaasachtige smaak)
Nog meer lekkere beleg ideetjes?
geen reacties