Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 10 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Toast

Voorheen gebruikte ik een broodrooster om toast te maken, maar sinds een tijdje geef ik de voorkeur aan het maken van toast in een koekenpan. Allebei geeft een prima resultaat, maar ik vind het in de koekenpan net iets lekkerder en minder droog.

Afdrukken

Toast met romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • scheut olijfolie, om te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • peper
  • zout
  • klontje plantaardige boter, om te bakken
  • 2 theelepels gedroogde (of verse) tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels plantaardige kookroom
  • 4 eetlepels hummus
  • handje rucola
  • edelgistvlokken, optioneel

Bereidingswijze

  • Verhit een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan.
  • Maak de toast door de boterhammen in de olijfolie om en om te bakken tot ze beginnen te kleuren.
  • Zet de toast apart.
  • Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak een paar minuten mee, schep regelmatig om.
  • Breng de kastanjechampignons op smaak met een snuf peper en zout.
  • Voeg een klontje plantaardige boter toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg dan de tijm, paprikapoeder en plantaardige kookroom toe en meng alles goed door en bak nog een minuutje.
  • Smeer een laagje hummus over de toast.
  • Verdeel er wat rucola over en vervolgens de gebakken kastanjechampignons.
  • Extra lekkere tip: doe er nog wat edelgistvlokken over (dit geeft een kaasachtige smaak)

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Vegaburger

Vegaburger

Woah, dit was smullen! Serieus één van de lekkerste vega burgers die ik tot nu toe heb gegeten. Heel lekker met een plakje vegan kaas dat er een beetje op smelt.  ...
Turks brood met scrambled tofu

Turks brood met scrambled tofu

Wat een zalig broodje: Turks brood gevuld met scrambled tofu, hummus en allerlei groente! In dit artikel laat ik je zien hoe je een versie kunt maken van scrambled tofu die wat mij betreft het dichtste bij de versie met eieren komt.  ...
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Tofu saté sandwich

Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich! ...
Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt 'ie ook erg lekker!  ...
Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en...zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht ...
Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Sinds een poosje zijn ze in twee varianten te koop en ik ben er dol op: wraps op basis van groenten van No Fairytales. Al eerder maakte ik iets lekkers met de bietenwraps en nu waren we wortelwraps aan de beurt. Ik vulde ze met kort gewokte spinazie en rode ...
Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star