Deze combinatie pakte zo goed uit, zo eenvoudig maar wat een smaakexplosie! Toast met een laagje hummus, rucola en romige gebakken kastanjechampignons met knoflook en tijm. Binnen 10 minuten op tafel en lekker als lunch of met een kop soep erbij als avondmaaltijd. Eet smakelijk!
Toast
Voorheen gebruikte ik een broodrooster om toast te maken, maar sinds een tijdje geef ik de voorkeur aan het maken van toast in een koekenpan. Allebei geeft een prima resultaat, maar ik vind het in de koekenpan net iets lekkerder en minder droog.
Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! ... Lees verder
Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ... Lees verder
Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ... Lees verder
Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee! ... Lees verder
Met de crispy SoChicken sticks van SoFine maakte ik dit heerlijke broodje. Lekker met de frisse ijsbergsla en pepermayonaise. Om je vingers bij op te eten! ... Lees verder
Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ... Lees verder
Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ... Lees verder
Pulled gerechtjes zijn hot: zo komen er steeds meer varianten op het originele pulled pork. Ik maakte al eerder pulled jackfruit en pulled oesterzwammen en nu heb ik toch weer zoiets waanzinnig lekkers ontdekt: pulled carrot, oftewel wortel. Woah, dit is serieus genieten én supersimpel om te maken. Kijk maar! ... Lees verder
geen reacties