Afdrukken

TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten

Scale

Ingrediënten

  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram plantaardige ongezoete kwark van Alpro
  • eetlepel ongezoete plantaardige melk
  • Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een beslagkom.
  • Voeg de plantaardige kwark toe en meng met een spatel of lepel en kneed zodra het kan met je handen.
  • Blijft het teveel plakken, voeg dan wat extra bakmeel toe.
  • Kneed voor ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
  • Rol ieder stuk op tot een bal, druk het plat en maak een gat in het midden met je vingers zodat het een donut vorm krijgt.
  • Leg de donuts op een bakmat of vel bakpapier op een bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant van de donuts met wat plantaardige melk en bestrooi met everything but the bagel seasoning of topping naar keuze.
  • Bak de donuts 20 minuten in de oven.
  • Zet dan de temperatuur op 230 graden en bak nog eens 3 tot 4 minuten.
  • Lekker met plantaardige roomkaas en komkommer.