TikTok ontdekkingen #4: bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
Scale
Ingrediënten
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram plantaardige ongezoete kwark van Alpro
- eetlepel ongezoete plantaardige melk
- Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een beslagkom.
- Voeg de plantaardige kwark toe en meng met een spatel of lepel en kneed zodra het kan met je handen.
- Blijft het teveel plakken, voeg dan wat extra bakmeel toe.
- Kneed voor ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
- Rol ieder stuk op tot een bal, druk het plat en maak een gat in het midden met je vingers zodat het een donut vorm krijgt.
- Leg de donuts op een bakmat of vel bakpapier op een bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van de donuts met wat plantaardige melk en bestrooi met everything but the bagel seasoning of topping naar keuze.
- Bak de donuts 20 minuten in de oven.
- Zet dan de temperatuur op 230 graden en bak nog eens 3 tot 4 minuten.
- Lekker met plantaardige roomkaas en komkommer.