Afdrukken

TikTok ontdekkingen #13: krokante geplette gemarineerde aardappelen

4 van1 beoordelingen

Ingrediënten

Scale
  • 1 zak krieltjes in schil 500 gram zoals deze
  • flinke scheut olijfolie met smaakmakers naar smaak zoals: 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, snuf chilipoeder, zwarte peper en zout en 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • of twee eetlepels vegan groene pesto (bijvoorbeeld deze) met een scheut olijfolie

Bereidingswijze

  • Was de krieltjes en kook ze in een pan met water en een beetje zout gaar.
  • De krieltjes zijn gaar wanneer je er makkelijk een vork in kunt prikken.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de smaakmakers naar keuze in een grote kom en doe de krieltjes er bij. Ik maakte twee kommen met ieder apart de mengsels met de kruiden en knoflook en een kom met de groene pesto en olijfolie.
  • Laat de krieltjes even marineren.
  • Verdeel ze over de bakplaat en druk ze plat met de onderkant van een glas.
  • Verdeel met een bakkwastje de rest van de marinade over de krieltjes.
  • Bak ze in 45 tot 60 minuten krokant, hou het goed in de gaten want ze branden snel aan tegen het einde van de baktijd.