Afdrukken

Tempeh hachee met aardappelpuree en rode kool

Ingrediënten

Scale
  • 4 uien
  • 50 gram plantaardige boter
  • 1 blok tempeh van 250 gram, ik gebruikte deze
  • 30 gram bloem
  • 500 gram groentebouillon
  • 25 gram miso, zie notities
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • aardappelpuree
  • rode kool

Bereidingswijze

  • Stoom of kook het blok tempeh voor 10 minuten.
  • Snij de uien in dunne halve ringen.
  • Snij de tempeh in kleine blokjes.
  • Meng de miso met een scheut kokend heet water en meng.
  • Meng de blokjes tempeh met de miso en laat een kwartiertje marineren.
  • Schep de blokjes uit de marinade en hou de marinade apart.
  • Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de uien een paar minuten tot ze zacht beginnen te worden. Haal de ui uit de pan en hou apart.
  • Smelt de andere helft van de boter in de pan en bak de blokjes tempeh rondom tot ze beginnen te kleuren.
  • Doe de ui erbij en bestrooi de ui en tempeh met de bloem.
  • Schep om en bak een paar minuten.
  • Voeg de groentebouillon, 2 eetlepels miso marinade, suiker, kruidnagels en laurierblaadjes toe.
  • Zet het vuur laag en het deksel schuin op de pan.
  • Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen, roer regelmatig door.
  • Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Notities

  • Miso is gefermenteerde pasta op basis van sojabonen. Heb je geen miso of wil je het niet gebruiken dan kun je het ook vervangen door 2 eetlepels (witte wijn)azijn.