Superfood salade met muhammara

Muhammara: heb je daar wel eens van gehoord? Voor mij was het nieuw. Het is een spread gemaakt van rode paprika met granaatappelsap en walnoot. Dat klonk apart: dat moest ik proberen. Natuurlijk kun je het zelf maken, maar toen ik het in de supermarkt tegen kwam besloot ik voor de kant en klare versie te gaan. Het smaakt heel goed bij deze superfood bowl: nice!


Ingrediënten
linzenmix (ik probeerde deze: superlekker!)
babyspinazie of bijvoorbeeld jonge bladsla
cherrytomaatjes
avocado
zonnebloempitten
pompoenpitten
muhammara
vinaigrette
3/4 deel olijfolie
1/4 deel balsamicoazijn
zwarte peper
zeezout

Bereidingswijze
Maak de vinaigrette door de ingrediënten te mengen in een schaaltje. Bereid de linzenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de avocado in dunne plakjes en rooster eventueel de pompoenpitten in een droge koekenpan. Doe alle ingrediënten in een kom, giet er wat vinaigrette overheen en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer