Spitskool met tofu

Dit gerecht probeerde ik een aantal weken geleden uit en heeft heel goed uitgepakt! Ik vond het zo lekker, dat ik het al meerdere malen heb gemaakt. Ik was erdoor geïnspireerd door een heel lekker broodje tofu met groenten dat ik onlangs bij een Indonesisch restaurant at. Zalig! 

Ingrediënten
olie, om in te bakken
1 spitskool
1 schaal pittige tofu reepjes
1 bakje taugé
verse sperziebonen (hoeveelheid naar smaak)
winterwortel
zakje saté marinade mix van Improba
3 eetlepels olie
1 eetlepel water
1 eetlepel ketjap manis

Bereidingswijze
Snij de spitskool in kleine stukjes. Snij de uiteinden van de sperziebonen er af, snij ze doormidden en kook ze beetgaar. Snij de winterwortel in halve plakjes. Meng de spitskool met de taugé, sperziebonen en wortel in een grote schaal. Maak de marinade door de inhoud van het zakje te mengen met de olie, water en ketjap manis. Giet de marinade over de groenten en meng goed door. Laat een kwartiertje intrekken. Verhit wat olie in een grote wok of (hapjes)pan. Bak de tofureepjes een paar minuten en voeg de groenten toe en laat op een lager vuurtje zo’n 20 minuutjes zachtjes koken tot de spitskool zacht is geworden. Serveer het groentemengsel met rijst, lekker met pindasaus er bij of op een Surinaams broodje. Het groentemengsel is goed afgedekt een aantal dagen houdbaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer