Afdrukken

Speculaas bubble tea

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor deze bubble tea maakte ik licht- en donkergekleurde parels. Dit proef je niet echt, dus je kunt ook kiezen om de cacaopoeder weg te laten. Maar ik vond het voor het oog wel mooi. 🙂 De hoeveelheid tapioca parels is per bereiding ongeveer een potje met inhoud van 350 gram.

Ingrediënten

Scale

lichtgekleurde tapioca parels

  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 80 ml. water
  • 130 gram tapiocameel, en extra om te bestuiven

donkergekleurde tapioca parels

  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 80 ml. water
  • 125 gram tapiocameel, en extra om te bestuiven
  • 5 gram cacaopoeder

Verder heb je nodig

  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • scheut water
  • 1/2 eetlepel speculaaskruiden
  • plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • thee

Bereidingswijze

  • Doe het water in een pan en zet het vuur hoog.
  • Voeg de basterdsuiker toe en roer door.
  • Breng al roerende aan de kook.
  • Meng voor de donker gekleurde versie de tapiocameel met de cacaopoeder.
  • Voeg wanneer het aan de kook is de tapiocameel toe en meng er met een houten pollepel of spatel goed door tot een deeg.
  • Bestrooi het aanrecht met een klein beetje tapiocameel en stort het deeg er op. Kijk uit, het deeg is nog heet!
  • Kneed het tot het deeg soepel geworden is, voeg wanneer het teveel plakt steeds een klein beetje tapicoameel toe.
  • Rol het uit tot een langwerpige rol, bekijk eventueel deze video vanaf 2:50 minuut om te zien hoe.
  • Verdeel in 2 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een langwerpige rol.
  • Verdeel die twee rollen ook weer doormidden zodat je 4 gelijke rollen hebt.
  • Rol alle 4 de rollen ieder uit tot 1 lange dunne rol, snij deze doormidden. Snij deze 2 rollen weer doormidden zodat je 4 dunne gelijke rollen hebt.
  • Leg deze 4 dunne rollen tegen elkaar aan en snij vervolgens in kleine blokjes.
  • Je kunt deze blokjes zo laten qua vorm maar ze ook rollen tot balletjes. Dat maakt voor de smaak niets uit.
  • Doe de blokjes of balletjes in een schaal waar je wat tapiocameel in gestrooid hebt. Zo blijven de blokjes/balletjes niet aan elkaar plakken.
  • Schudt de schaal heen en weer wanneer je al het deeg tot blokjes gesneden of balletjes hebt gedraaid zodat alles een tapicoameel-laagje krijgt.
  • Breng een pan water aan de kook.
  • Voeg de gewenste hoeveelheid tapioca parels toe.
  • Roer regelmatig door en kook tot de parels van kleur en structuur veranderd zijn, dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat 15 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Spoel de tapioca parels onder koud stromend water in een vergiet.
  • Laat uitlekken.
  • Doe de tapioca parels in een kom.
  • Voeg ongeveer 2 eetlepels bruine basterdsuiker, een scheut water en ongeveer een halve eetlepel speculaaskruiden toe. Roer goed door.
  • Bewaar de tapiocaparels in een goed afgesloten pot in de koelkast.
  • Om het drankje te maken schep je wat parels in een glas. Schenk er 2/3 warme plantaardige melk (zoals havermelk) bij en 1/3 thee. Goed roeren en genieten maar!