Aquafaba kerstkrans met salted caramel, chocolade en hazelnoot
Dit is de tweede variant die ik maakte van de kerstkrans die op de cover van de Allerhande kersteditie staat: mini meringues overgoten met chocolade, salted caramel en hazelnoot. Waanzinnig lekker! Bekijk hier de andere kerstkrans die ik maakte. ...
Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!
Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen! ...
Sinaasappel truffels
Heel verantwoorde truffels van pure chocolade met een gehalte van 80% cacao en sinaasappel. Heerlijk én heel geschikt als lekker zelfmaak-cadeautje om weg te geven. Doe ze in een mooie doosje, eventueel handgeschreven recept erbij zoals ik hier eerder deed en wedden dat dat in de smaak zal vallen? ...
Halloween: chocolademodder met aarde
Ik heb weer een heerlijke lekkernij gemaakt voor Halloween, want nog even en het is weer zo ver! Dit lekkere dessert is op basis van avocado, dus heel verantwoord. De fijngemalen Oreo koekjes en groene 'wormen' daar bovenop zijn dat wat minder maar hey it's all about balance, right? 🙂 ...
Bounty bars
Een verantwoorde variant van de bekende chocoladerepen gevuld met kokos. Eenvoudig om te maken en hartstikke lekker! Zet wel een nachtje van te voren een blik kokosmelk in de koelkast zodat er kokoscréme gevormd wordt ...
Pindakaas maple fudge
Lekker: blokjes fudge met pindakaas en maple syrup, je maakt deze lekkernij met maar 4 ingrediënten! ...
Twix koekjes
Een bros havermoutkoekje met een laagje dadelpasta en vervolgens gedoopt in vegan melkchocolade. Lijkt hartstikke veel op Twix, wat ik erg fijn vind aangezien ik die best wel een beetje mis nu ik vegan ben. Dit is een meer dan prima alternatief en bovendien hartstikke makkelijk te maken ...
Chocoladebananen
Een supersimpel toetje (of snack!) dat bij jong en oud in de smaak zal vallen: bananen met een laagje chocolade en getopt met amandelen, hazelnoot en kokos. ...
Aquafaba chocolade mousse
Heb je wel eens gehoord van aquafaba? Dat is het vocht uit een blik kikkererwten dat je normaal weg spoelt. Hier kun je de lekkerste dingen mee maken, zoals meringues waar je vervolgens weer een heerlijke Eton Less mee maakt, kijk maar. Ik maakte er deze keer chocolade mousse mee ...