Chocolade met kokos en amandel
Deze chocolade maak je met maar een paar ingrediënten. Even de vriezer in om hard te worden, in stukken breken en klaar! De combinatie van cacao, kokos en amandel is heerlijk ...
Gezonde pindakaas fudge
Fudge zonder boter, room of glucose stroop, smaakt dat nou? Daarop kan ik volmondig ja antwoorden! Dit recept is op basis van banaan, pindakaas, kokosolie en maple syrup. Erg lekker en een goede fudge bite. Zo gemaakt, de vriezer doet het meeste werk! ...
Cranberry pistache bites
Deze balletjes zijn lekker zoet, je hebt er geen oven voor nodig en ze zijn zo klaar. Handig voor onderweg! ...
Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries
Met slechts drie ingrediënten maak je deze kleurrijke, lekkere en helemaal niet zo-slecht-voor-je stukken chocolade. Of meer ingrediënten als je nog meer toppings wil, natuurlijk. De basis is chocolade van een zo hoog mogelijk cacao gehalte. Ik koop de mijne bij Aldi zoals ik hier al beschreef. De chocolade smelt ...
Vegan Twix repen
Al eerder maakte ik repen gebaseerd op Twix. Deze versie is vegan en een stuk minder zoet, maar ook erg lekker! Goed te bewaren in de koelkast ...
Raw Bounty repen
Deze repen zijn een onwijs lekkere én gezondere variant op de welbekende Bounty's ...
Raw chocolade met gojibessen en frambozen
Sinds kort heb ik een nieuwe favoriete chef op 24Kitchen: Sara La Fountain. Deze Finse maakt in haar programma Baking with Sara de lekkerste baksels maar ook hippe raw taartjes met allerlei superfoods. Sinds ik zag hoe ze een chocolate bark maakte met gedroogde frambozen kreeg ik het niet uit ...
Raw chocolade sinaasappel repen
Ken je de repen van Nakd? Oh die zijn zo lekker. Het zijn raw repen, dus bestaan uit natuurlijke ingrediënten en zijn verder onbewerkt en super smaakvol. Ideaal als gezond alternatief voor een candybar als Snickers of Twix wanneer je onderweg bent en trek krijgt ...
Gezouten tahin caramel bites
Deze caramels zijn supermakkelijk te maken maar zo lekker. Er gaat een beetje zeezout over heen. Mocht je nog niet bekend zijn met zout over zoet, probeer het eens. Een snufje zout in bijvoorbeeld chocolademelk brengt de chocoladesmaak nog meer naar voren ...
Raw chocolade met granaatappelpitjes
Deze raw chocolade stond al lang op mijn lijstje om te maken. Cacaoboter stond ook op mijn lijstje om te kopen, maar ik vergat het steeds. Inmiddels gekocht en uitgeprobeerd. Wat heerlijk! En gezond: cacaoboter is het vet dat van nature voorkomt de in de cacaoboon. Deze boter bevat een hoog ...