Sneeuw chocolaatjes met slechts 3 ingrediënten!

Deze feestelijke én super lekkere chocolaatjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Leuk voor op tafel met de feestdagen! 

Ingrediënten
400 gram pure chocolade
blik kokosmelk van 400 ml. (geen light!)
poedersuiker

Bereidingswijze
Schenk de helft van de kokosmelk in een pan en verwarm tot het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Laat afkoelen en schenk dit mengsel in een bak. Zet het een nachtje in de koelkast. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door poedersuiker. Ik liet de balletjes daarna nog even ronddraaien in een klein zeefje om teveel aan poedersuiker er af te laten vallen. Bewaar in de koelkast.

Variatietips

  • rol de chocolaatjes door geraspte kokos
  • rol de chocolaatjes door fijngemalen gevriesdroogde aardbeien
  • duw bij het rollen van de balletjes een hazelnoot of amandel in de chocolaatjes

De chocolade van Hands Off My Chocolate heb ik opgestuurd gekregen van de fabrikant.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Salted pindakaas chocolade bonbons

Salted pindakaas chocolade bonbons

Heerlijke bonbons van pure chocolade gevuld met een pindakaas vulling ...
Pasteibakjes

Pasteibakjes

Wist je dat je pasteibakjes in een handomdraai zelf kunt maken? Lekker met zelfgemaakte champignon ragout! ...
Pesto kerstkransjes

Pesto kerstkransjes

Kerstkransjes van bladerdeeg en pesto: een crowd pleaser en zo feestelijk om op tafel te zetten met de feestdagen. Makkelijk te veganizen door de juiste pesto te kiezen, die daarvoor de tips hieronder ...
Banaan kokoskoekjes (2 ingrediënten!)

Banaan kokoskoekjes (2 ingrediënten!)

Dat ook zonder veel ingrediënten iets heel lekker kan zijn, bewijzen deze koekjes maar weer. Hier heb je slechts 2 dingen voor nodig: 1 banaan en geraspte kokos. That's it! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de koekjes worden. Ideaal als verantwoorde snack in de lunchbox!  ...
After dinner mints

After dinner mints

Of before dinner, dat kan natuurlijk ook. Want deze chocolade muntblaadjes zijn zalig. Een natuurlijke versie van After Eight! ...
Kiwi bites met chocolade en geroosterde kokos

Kiwi bites met chocolade en geroosterde kokos

Superyummy kiwi hapjes met chocolade en geroosterde kokos. In een mum van tijd klaar maar met een feestelijk effect! Lekker als snack of bij een bolletje ijs als dessert ...
Crispy quinoa topping

Crispy quinoa topping

Mis je ook wel eens een crunchy bite in bijvoorbeeld je kommetje yoghurt met fruit of over een bolletje ijs? Probeer dan eens deze knapperige quinoa. Voedzaam, lekker én ideaal om restjes quinoa mee te gebruiken ...
Chocolademelk met kaneel en steranijs

Chocolademelk met kaneel en steranijs

Vannacht is de koudste herfstnacht van deze eeuw gemeten. Brrrr! Het ideale moment om je op te warmen aan dit lekkere pittige drankje met anijs en kaneel. Makkelijk vegan te maken door de melk te vervangen door plantaardige melk naar keuze, zoals bijvoorbeeld amandelmelk ...
Fruit en noten bark

Fruit en noten bark

Bark: het klinkt een beetje apart. Maar laat je niet afschrikken door de benaming van deze Amerikaanse lekkernij! Chocolade/candy bark is een dunne plak chocolade gevuld/getopt met allerlei fruit, noten en/of snoepgoed. Bark is ook het Engelse woord voor schors en zo kwam de lekkernij ooit aan de naam. In ...
Choco amandel dadels

Choco amandel dadels

Een heerlijke én verantwoorde snack die je eenvoudig klaar maakt: dadels gevuld met amandel en omhuld met chocolade. Ik gebruikte de 85% cacao pure chocolade van Hands Off my Chocolate, maar je kunt natuurlijk iedere chocolade gebruiken die je wilt. Feit is wel dat hoe hoger het percentage cacao, hoe ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer